Tuesday, February 14, 2012

kerja yang x bes..

dalam 2 hari ag genap  setahun aku bekerja di sini makmal.. memang aku x enjoy aku x jumpa ag kepuasan bekerja apatah keseronokan bekerja.. hari-hari anyam ketupat.. mengeluh.. down n down..dan plain + dull abis.. tolong la..bukan kerja  tapi dari cara kerja yang di amalkan bos aku sendiri..dan semua mau ikut telunjuk dia sahaja.. bila melawan, di balasnya macam2.. keja ko kena tambah.. push sampi ko tensen.. asik marah2.. jerit2 di depan ramai.. dan bikin orang down jak.. sampai dia knock down pastu smack down.. amik ko.. x pernah jaga kebajikan pekerja.. yg pnting makmal dan aset jak..pastu duit makmal ... orang mati kali dia x peduli nie.. apa punya bos.... boring suda aku. sangat2.. hai~~ once i get chance yg more better.. i'mout..  

Monday, February 6, 2012

tentang si dia...

i love him more each day even i can't show it, even i don't say it..
i owe him everything for accepting me n my life even my past..
everyday after pray, in dhua',
i wish i can be 'halal' for him, and same to him..
i miss him...


ps: i love you..  hehehehe saja mau berjiwang...

Saturday, February 4, 2012

Maulidur Rasul

Salam Maulidur Rasul 12 Rabiulawal 1433 Hijrah bersamaan 5 Februari 2012 ...
 Selawat ke atas nabi junjungan Nabi Muhammad SAW dan keluarganya,.. ku memohon keberkatan dari Mu ya Allah dunia akhirat ... ampunkan dosa2 kami ya Allah

Wednesday, January 25, 2012

Kerna ia....

Kerna kesilapan masa lalu, ianya menggugat kebahgiaan yang ada sekarang


Kerna Cinta, ianya terpaksa berahsia 


Kerna Kasih, Ianya terpaksa berkorban walaupun terluka


Kerna Angkuh dan bongkak, hati terpaksa kecewa


Kerna diri bagaikan minyak tanah, api kecil semakin besar dan marak


Kerna mulut, hancur segalanya


Kerna Hati yang keras, mata terpaksa buta walau melihat


Kerna tidak mengambil iktibar dari masa lalu, semuanya menjadi lautan air mata sekali lagi


Kehidupan ini sukar diduga, Kadang2 tenang kadang2 kacau bilau...dalam perjalan hidup yang singkat ini.. suka duka pahit manis terpaksa dilalui dirasai untuk menghargai kehidupan dengan lebih baik.. cinta yang ada mungkin kekal mungkin jua atau mungkin terpaksa dilepaskan.. bahgia yang ada akan hancur jika dituruti ego, mungkin jua hidup dalam penafian selamanya...
Ya Allah ku mohon pada Mu Ya Rabb lembutkan lah hati mereka termasuk diriku, berikanlah sinar bahgia semula dalam keluarga besar ini Ya Allah.. Ya Allah jadikanlah kami orang sabar, berpandangan jauh dan redha dengan takdir yang Engkau berikan pada kami..Ampunkan lah dosa-dosa kami Ya Allah dan berikan kami rahmat Mu di dunia dan akhirat.. AMin~~



Monday, November 14, 2011

sementara tunggu isya' aku masuk dulu blogspot  nie.. mau post new entri.. interesting bagi aku.. pernah dengar maher zain? of cos.. popularkan dia.. ngan lagu Insyaallah..Alhamdulillah.. memang ramai la minat dia nie.. penyanyi nasyid kelahiran LUBNAN.. o.. pernah dengar SAmi Yusuf.. lagunya ASMA ALLAH yg jadi lagu jejak rasul kat tv3 tu.. jom dengar~~~~


Monday, November 7, 2011

kenangan memories

lama betul x update apa2 dalam nie.. entah malam nie aku layan perasaan dulu.. aku teringat kisah lama.. kisah zaman sekolah.. zaman remaja yang aku rindui.. aku rindukan diri aku yang dulu, kisah persahabatan dan mungkin juga cinta lama aku dulu..sampai sekarang aku masih tertanya apa, bila dan siapa cinta pertama aku... hahahahahaha.. serius aku pun sendiri cuba memahami apa itu cinta pertama sebenarnya..lama masa untuk aku ambil dan sedar ( sekarang pun aku masih x sure walaupun aku rasa cam aku tau uda sapa 1st love aku dulu)... it makes me smile.. sometimes i said to myself.. damn..u're stupid.. hahahahaha bodoh2 jak rasanya.. tapi jujur aku katakan aku baru sedar selama ni aku selfish dengan diri aku dan kisah cinta lama aku (tu di kira cinta monyet atau masuk fasa matang uda??? ).. ya penting kan diri sendiri.. itu lah diriku dulu dan sisanya masih ada dalam diri ku hingga sekarang.. kesian my abang sayang ..terpaksa layan karenah ku.. sorryy.. but i love you.. now you're my present love story and insyaallah future.. :) :).. yang dulu sekadar kenangan yang mampu buatku senyum nanti sekali ag mengingatkan zaman sekolah ku yang penuh warna itu...

p/s: kadang-kadang ada cerita yang terpaksa di diamkan sahaja dan ianya jadi rahsia .. :)




layan lagu nie...:)


sweet song.. mungkin akan mencuit memori lama anda.. sapa tahu. :P

Sunday, August 21, 2011

pelita , duit raya dan tudung juga kuih makmur

hari nie da masuk 21 hari kita berpuasa..cepat jak masa berlalu.. tinggal 9 hari lagi puasa.. ramadhan akan pergi disambut dengan syawal ini bermakna aku akan bercuti lagi 5 hari.. yeeeaaaahhh~~~ (^_^) sukanya.. (^*^)..  mood x sabar mau cuti.. cepat la.. 
ok.. balik nie jak my mom da pesan sponsor drinks and some sweet for eid mubarak nanti..
so, memandangkan taste yang bagus hanya datang dari aku dan adik lelaki aku yang bongsu. jadi aku amanahkan dia untuk membeli benda2 itu.. wuuuaahahhahahhaha ( 0_0 ) dan adik aku minta sponsor beliikan pelita siap dengan batang ag
. sebab dia kata dia malas mau masuk hutan cari bambu aka buluh  tahun nie..sebelum aku bersetuju sempat juga la aku sekeh pala dia ari tu sambil membebel.. hahahahaha 
 pelita camnie la yang dia mau.. abis la duit gaji aku nie huhuh (xpa)

nie benda wajib beli tahun2.. selalunya aku amik grape dengan hijau . adik aku suka pepsi. beli dalam bentuk botol... dan beberapa jenis kordial pilihan kami. antaranya oren, mangga, sarsi dan ribena dna juga sunquick.(untuk tetamu yang terpilih sahaja)

balik jak weekend nie.. aku mau buat kuih makmur extra tuk aku makan dan untuk c'Kawan.. hehehhe sebab  c'Kawan kata nie kuih faveret dia.. hmmm... so, kena wat kang merajuk .. :P :P kena spesel ckit la wat nie.. nanti x sedap.. wat malu jak hehehhe


dan last sekali.. shopping tudung dengan adik pompuan aku..tahun style tudung apa mau pakai ah?aku janji simple dan senang mau dipakai ok.. adik ak, dia kata mau bergaya ckit.. hhhhhhmm... segama la jawabnya dengan dubai.. sekali sekala.. bukan selalu aork.. dan aku kena simpan sikit untuk duit raya adik2 aku yang akan membuli aku di pagi raya nnt.. huhuhu

now i have to stop mau prepare makanan untuk sungkai .. :)... selamat berbuka puasa bila azan maghrib telah berkumandang.. assalamualaikum...